Eileen McEwan

Florian Thomas

Map

Tooropstraat 43 6813 KS Arnhem

Therapeutencentrum De Sterrenberg

Tooropstraat 43 6813 KS Arnhem

Contact Details

v

Phone:
+31 (0)6 50 26 49 43 
Email:
rolfingpraktijkmcewan.nl 
Website:
www.rolfingpraktijkmcewan.nl 

Certifications

h

Certified Rolfer & Rolf Movement Practitioner 

Mijn loopbaan ben ik begonnen als altvioliste in het Gelders Orkest. Als musicus ben ik altijd geïnteresseerd geweest in houding en beweging. Bewegen met optimale vrijheid en coördinatie met minimale impact van stress levert nu eenmaal de mooiste klank, het meeste plezier en het vermogen om rechtstreeks vanuit het hart te musiceren op. Bij de zoek tocht naar deze voorwaarden zijn diverse richtingen op mijn pad gekomen die mij hebben geholpen zoals Alexander Techniek, Chi Neng en Yoga. Maar toen Rolfing® op mijn pad kwam was ik verkocht. Meer dan de andere methodes hielp Rolfing spanningen uit mijn lijf te krijgen en het lichaamsbewustzijn te vergroten waardoor ik de verbinding met muziek en mijn omgeving kon verdiepen. 

Kort na mijn kennismaking met Rolfing besloot ik de methode ook zelf te willen delen met anderen. Daardoor is een jarenlange vruchtbare kruisbestuiving ontstaan tussen Rolfing en muziek.  

Sinds 2015 ben ik gecertificeerd als Rolfer aan de European Rolfing Association in München en heb ik een praktijk in Oosterbeek. In 2018 heb ik het aanvullende certificaat Rolf™ Movement Practitioner behaald. Ik heb inmiddels ook aanvullende workshops gedaan die toegespitst waren op behandelen van de rug, schouders, nek, littekens en het gebruik van het autonome zenuwstelsel bij Rolfing®.