Bert Schmitz 

Florian Thomas

Map

Eikendreef 9, 6081 EA Haelen, Netherlands

Eikendreef 9, 6081 EA Haelen, Netherlands

Contact Details

v

Phone:
+31 (0)68 379 4477  
Email:
windhorse00@gmail.com 
Website:
http://www.bodymindfulness.com

Certifications

h

Certified Advanced Rolfer 

Als psycholoog, psychotherapeut, mindfulness trainer en lichaamsgericht therapeut  Rolfing® werkte en woonde ik de laatste 30 jaren in Florence, Italië en in Zürich, Zwitserland en werkte ook met expats in die landen. Nu woon en werk ik in het Leudal   Haelen  nabij Roermond 

In mijn psychologische werkwijze maak ik gebruik van de verfijnde en subtiele netwerken die lichaam en geest verbinden.
Naast mijn opleiding tot psycholoog, psychotherapeut en Rolfing®, heb ik me meditatie  en westerse psychotherapeutische methoden eigen gemaakt via Tibetaans boeddhistische retraites en opleidingen in het buitenland. 

Rolfing® is een intensieve behandeling van het bindweefsel en verbeterd de lichaamshouding, werkt in het psychologische systeem en leidt tot een vernieuwd lichaamsgevoel. Een complete Rolfing® behandeling bestaat uit  10 sessies van elk 75 minuten. 

Bewustzijnvan de integratie van leven en stervenwerd verdiept in studies met Namkai NorbuSogyal Rinpoche, Frank Ostaseski , Bob Moore, Joan Halifax,  en andere westerse en oosterse leraren. 

Met mijn vrouw Bernadette ontwikkelde ik de methode Bodymindfulness, waarbij we via individuele trajecten , workshops en trainingen voor een open publiek en internationaal (Europa en USA)  het mindfulness erfgoed openlegde. 

 Talen: Nederlands, Italiaans, Engels, Duits 

Mijn fascinatie voor talen en verschillende culturen samen met het zoeken naar en het integreren van innerlijke tegenstrijdigheden met menselijke kernwaarden, leidde me al vroeg op het pad van mindfulness. Want in mindfulness lag en ligt voor mij de sleutel om via een milde en accepterende houding tegenover uitdagende en paradoxale situaties tot een innerlijke rust en bewustzijn te komen. Te midden van intensieve en soms problematische en moeilijke levenssituaties en toestanden, waar je zo gauw geen antwoord voor hebt. 

Een belangrijke fase in mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling werd gevormd door mijn twintig jarig contact met   Bob Moore, een healer en spiritueel leraar, waar ik mijn inzicht verdiepte in the synthese van energie psychologie , mindfulness, chakra psychologie en meditatie  binnen een lifespan perspectief.
Ik ben dankbaar voor  de ontmoetingen met : Bob Moore, Sogyal Rinpoche, Jack Kornfield, Stan Grof, Joan Hallifax, Charlotte SelverTrungpa RinpocheKrishnamurti, Dick Price, Ida Rolf, Frank Ostaseski, Jon Kabat-Zinn, Joseph Campbell.