“Fascia, het bindweefselnetwerk” van Dr. Peter Schwind. 

Uitgeverij Ank Hermes brengt de Nederlandse vertaling uit van “Gewebe des Lebens”. 

Fascia is het bindweefselnetwerk dat ons lichaam als geheel omvat maar ook alle delen: spieren, pezen, botten, organen, vaten, zenuwen, hersenen en ruggemerg. Zonder fascia zouden we vormeloos zijn. Fascia vormt ook een verbinding tussen de activiteit van onze spieren en onze emoties en staat in verbinding met onze zenuwen en onze hersenen.

Peter Schwind is pionier op het gebied van fascia en een van de toonaangevende fascia-experts in Duitsland. Hij heeft al meer dan 35 jaaar een praktijk voor Rolfing®, is certified Rolfing® instructor en certified Advanced Rolfing® Instructor aan het Dr. Ida Rolf Institute Europe. Hij schreef meerdere boeken waaronder boeken met fascia behandel technieken voor therapeuten als ook populair wetenschappelijke boeken.

Als Rolfing Nederland zijn we zeer verheugd prachtige uitgave met heldere uitleg over wat het bindweefsel zo uniek maakt en hoe veelzijdig het is. Er wordt onder andere duidelijk gemaakt wat de wisselwerking is tussen bindweefsel en het immuunsysteem, stress, trauma, blessures en leeftijd.

Ook staan er handige oefeningen in waarmee je zelf invloed kunt uitoefenen op je fascia om zo bij te dragen tot een gezond en soepel lichaam. Deze oefeningen gaan van psoas, schouders en handen, tot en met de bindweefsel pomp voor de aderen in de benen.

Meer weten over Fascia en Rolfing®? Bezoek onze stand op de Massage en Complementair Vakbeurs in Gorinchem op 19 en 20 april! Met de code: rolfing24 krijg je 50% korting op de entree! Klik hier om te bestellen: https://soonerevents.nl/bezoekers/tickets/

 

In allerlei media werd het boek van Peter Schwind goed ontvangen zoals hier de link naar het artikel in Plus Magazine Online.

 

Kijk hier naar de recensies op de site van uitgever Ank Hermes.

Wil je zelf ervaren wat een Rolfer® kan bijdragen aan de gezondheid van jouw bindweefsel en de uitwerking ervan op je welbevinden?

Kijk dan bij Vind een Rolfer® voor een Rolfer bij jou in de buurt.

Welkom bij Rolfing® Vereniging Nederland
Wil je Rolfing®️ zelf ervaren? Kijk in de lijst voor een Rolfer™️ bij jou in de buurt.