Geen Quick-fix voor lage rugpijn

Enith Vlooswijk schrijft erover in de Volkskrant

Er is geen snelle oplossing is voor lage rugpijn schrijft Enith Vlooswijk in de Volkskrant van 22 januari 2021. Blijven bewegen is het belangrijkste. Vaak worden er uitgebreide scans gedaan waarop afwijkingen gezien worden, maar zijn die ook de oorzaak van de pijn? Dat is vaak niet duidelijk, interpretaties van radiologen verschillen nogal, en scans van patiënten zonder pijnklachten vertonen ook vaak afwijkingen, die kunnen dus ook onschuldig zijn. Verder blijkt in het artikel dat na operaties vaak 70% van de patiënten weer last krijgt van pijnklachten.

Iets doen versus niets doen verhelpt de klachten sneller. Zoek een methode die bij je past is het advies, er is niet één oplossing. En het helpt om psychosociale ondersteuning te krijgen bij het omgaan met de angst voor pijn.

De Rolfing® methode bekijkt en behandelt de hele lichaamsstructuur in een serie van 10 sessies. Verder gaat de methode ook in op bewustwording en bewegingseducatie zodat mentale aspecten ook meegenomen worden. Ingesleten compensatiepatronen die ontstaan zijn om de pijn te vermijden en waaruit ook weer klachten kunnen ontstaan worden ook meegenomen in de behandeling. Geen Quick-fix, wel duurzaam.

Lees het volledige artikel met deze link: https://www.volkskrant.nl/cs-bd767c3b

 

Welkom bij Rolfing® Vereniging Nederland

Wil je Rolfing®️ zelf ervaren? Kijk in de lijst voor een Rolfer™️ bij jou in de buurt.